Alles voor werkgevers

Hoe vind je als werkgever de juiste mensen?

- 2 min reading time
Yes, als bedrijf ben je op zoek naar uitbreiding van het team! Of misschien ben je op zoek naar vervanging van een werknemer. En dan? Hoe vind je de persoon waar jij naar zoekt? En weet je eigenlijk wel wat je precies zoekt? Waar moet je allemaal op letten tijdens het wervingsproces?

Waar moet je beginnen bij het vinden van de juiste mensen?


Als je niet iedere week een nieuwe medewerker aanneemt, snappen wij dat het lastig is om te beginnen met dit proces. Het is belangrijk om te kijken waar er behoefte aan is binnen het team en het bedrijf. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat het een ervaren persoon is of moet het juist iemand zijn die net uit de schoolbanken komt? Andere vragen die je kunt stellen om het juiste profiel te bepalen zijn:

  • Met welke programma’s moet een nieuwe werknemer ervaring hebben?

  • Wat houdt de functie van de nieuwe medewerker precies in?

  • Wat zijn softskills die de nieuwe medewerker moet bezitten?

  • Hoeveel gaat de nieuwe medewerker ongeveer verdienen?

  • Wat voor type persoon past er goed binnen de organisatie?


Benieuwd naar wat andere werkgevers in België van IT’ers vragen? Hier lees je er alles over. Vervolgens geef je de vacature vorm aan de hand van deze vragen en deze kan online geplaatst worden op verschillende platvormen.

Het uitzetten van de vacature


Als je precies weet wat je zoekt, moet er nog bepaald worden waar je zoekt en hoe. Want waar vind je jouw IT’er? Er zijn verschillende manieren om de vacature uit te zetten en kandidaten te zoeken. Dit kan zowel passief als actief. Jullie vacature kun je uitzetten via een online platform. Dan hoef je alleen nog maar te wachten tot er reacties binnenkomen. Er zullen gegarandeerd reacties komen, maar als we eerlijk tegen je mogen zijn, is dit niet meer genoeg tegenwoordig. In de huidige markt is er meer voor nodig om de juiste mensen te vinden en ook aan te trekken. De actief zoekende zullen de vacature zeker vinden, maar de vraag is of dit de doelgroep is die jullie zoeken.

Hoe ziet de huidige arbeidsmarkt eruit?


In de huidige markt is er een heuse ‘war on talent’ gaande. De interesse voor een nieuwe uitdaging is er maar de potentiële kandidaten solliciteren vaak niet uit zichzelf. Waar het vroeger genoeg was om online te adverteren, is dat nu verleden tijd. De kandidaten moeten actief benaderd worden. Nu de interesse er vanuit de kandidaat is, is het zaak om dat vast te houden en hier snel in te kunnen schakelen. Maak tijd voor de kandidaat en wees flexibel. De kans is groot dat hij niet alleen bij jou op de koffie gaat om te verkennen wat hij zoekt. Er wordt niet zomaar een overstap gemaakt, hier wordt weloverwogen over nagedacht. Het moet voor de kandidaat een meerwaarde zijn om bij jouw bedrijf aan de slag te gaan. Hier een paar tips voor tijdens het sollicitatieproces.

Het wervingsproces


Wij horen je denken: “Dit kost ontzettend veel tijd?”. En dat klopt. Je vindt niet zomaar de witte raaf, als dat al mogelijk is. Daarbij is de wederzijdse match vinden een uitdaging. Gelukkig zijn er partijen die in dit hele proces kunnen ondersteunen. Zo ook Cooder. Het belangrijkste is om vooraf goed te weten wat jullie zoeken. Allereerst wordt er daarom een uitgebreide bedrijfsintake gedaan. Zo zijn we precies op de hoogte wie jullie zijn, wat jullie onderscheidt van anderen en wie jullie zoeken, zowel op softskills als op competenties. Dan begint het proces eigenlijk pas echt. Wij zetten jullie vacature niet alleen online op ons eigen jobplatform, ook zetten we een grote searchopdrachten uit via verschillende kanalen, spreken ons netwerk aan en pluizen ons eigen CRM uit om zo dicht mogelijk bij die witte raaf te komen. Nadat wij de kandidaat eerst gekwalificeerd hebben en hier een potentiële match in zien, stellen wij de kandidaat aan jullie voor. En dit alles zodat jij kunt doen wat je leuk vindt en wij doen waar wij goed in zijn: de juiste mensen vinden!
Hulp nodig bij het vormgeven van een vacature en het vinden van de juiste kandidaten? We helpen je er graag bij.
Neem contact met ons op!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
Deze website maakt gebruik van cookies
Cookieverklaring