Lezen, want dit helpt jou

5 tips: Zo maak je een cv met behulp van gratis en betaalde cv-templates

- 3,5 min reading time
Je bent op zoek naar een nieuwe baan, een belangrijk onderdeel van die zoektocht is een sterk cv. De inhoud van je cv is natuurlijk erg belangrijk, maar je wilt er ook uitspringen met een mooi design. Best lastig als je geen échte designskills beheerst. Hoe kun je alsnog succesvol een mooi cv maken? Cooder tipt je een aantal gratis cv tools en betaalde tools om jouw cv in een flitsend jasje te steken.

1. Een cv opmaken met CVster 


CVster is een website waar je erg makkelijk een cv in elkaar kan zetten die er goed uitziet. Het is echter wel een betaalde dienst. Dus wil je jouw cv met CVster in elkaar zetten? Dan kun je kiezen uit verschillende abonnementsvormen. 

De templates die CV ster aanbiedt zijn vrij simpel, maar zeker opvallender en unieker dan een simpel word-bestand. Het programma werkt erg makkelijk. Je hoeft eigenlijk niet na te denken over wat waar komt te staan. In de categorieën ervaring, opleiding en vaardigheden kun je makkelijk informatie invoeren. Vervolgens zet de tool dit automatisch in het design. Je hoeft dus alleen de informatie te geven en CV ster maakt er wat moois van.  

Wat ook een pluspunt is aan deze tool, is dat je custom onderdelen kunt toevoegen. Denk aan cursussen, stages en referenties, maar je kan ook eigen input geven. Als je gebruik wilt maken van de tool, kun je kiezen uit drie verschillende opties.
 

 • Een 7-daags ‘proefabonnement’ van CVster
  Hierbij betaal je €2,95 voor 7 dagen toegang tot de tool . Let er wel op dat het abonnement– zoals bij elke abonnementsvorm – automatisch verlengt. De verlenging wordt gedaan per 4 weken met €12,95Wel is deze abonnementsvorm altijd per direct opzegbaar. 
   

 • 6 maanden abonnement van CVster
  Als je de commitment wilt aangaan, dan kun je voor 6 maanden een abonnement afsluiten. Deze optie is in verhouding tot het proefabonnement iets goedkoper. Je betaalt eenmalig €44,95 voor de 6 maanden en kunt vervolgens onbeperkt gebruik maken van CVster. Na deze 6 maanden stopt het abonnement, je hoeft het dus niet zelf op te zeggen.
   

 • 12 maanden abonnement van CVster
  Weet je zeker dat je voor een lange periode gebruik wilt maken van de tool? Dan kun je gaan voor het 12-maanden abonnement. Net als bij de optie van 6 maanden, stopt het abonnement automatisch na deze periode en betaal je in één keer het bedrag van €74,95. Dit is in verhouding tot de andere abonnementskeuzes een voordeligere optiemaar verder zijn er geen extra’s die je krijgt bij ingang van dit abonnement.  


 Als laatste is het goed om te weten dat CVster een ‘7-daagse geld-teruggarantie’ aanbiedt. Mocht de tool je niet bevallen binnen 7 dagen? Dan kun je het dus gratis annuleren 

2. Novoresume cv-templates


Novoresume is een internationale tool die je kunt inzetten op een mooi cv op te maken. Naast dat deze tool de optie biedt tot cv-templates, kun je hier ook designs gebruiken voor motivatiebrieven en meer.  

De tool is erg uitgebreid. Zo kun je een ervaringslevel aangeven zoals student, freelancer of senior. Aan de hand van deze informatie probeert de tool je relevantere informatie te geven en hier wordt de opzet van je cv op gebaseerd. Kies je bijvoorbeeld voor 'seniorniveau', dan zullen er velden op het cv staan zoals: certificaten, awards en organisaties. Kies je voor 'freelancer' dan krijg je invulopties voor projecten, skills en prestaties.  

Bij Novoresume zet je de informatie rechtstreeks in het cv-template. Zo kun je gemakkelijk nieuwe velden aan het cv toevoegen. Je kunt kiezen uit verschillende cv-templates. De designs en lay-outs zijn vrij eenvoudig, maar zien er wel strak en overzichtelijk uit. Verder voelt de tool enorm ‘compleet’ aan. Je krijgt namelijk tips om je cv zo goed en doeltreffend mogelijk te maken. Er wordt bijvoorbeeld uitleg gegeven over de relevantie van een online presence. Aansluitend krijg je dan de tip om je social channels of online portfolio toe te voegen. 

Ook bij deze tool ligt de focus op het binnenhalen van premiumklanten. Je wordt dus snel doorverwezen naar de betaalde versie om écht goed gebruik te maken van de tool. Er zijn wel een aantal gratis opties binnen Novoresume, maar als je meer dan éécv wilt downloaden, of gepersonaliseerde aanpassingen wilt doen, dan moet je al gauw betalen.  

Bij Novoresume heb je met de gratis versie de volgende mogelijkheden met je cv:  

 • Een cv opmaken van 1 pagina;

 • Gebruikmaken van de voorgevormde lay-outs en templates;

 • Slechts één cv downloaden.


 Bij de betaalde versie krijg je onder andere: 

 • Tot 10 pagina’s om je cv op te maken;

 • Je kunt gebruikmaken van hun motivatiebrief lay-outtool;

 • Meerdere versies opmaken van hetzelfde cv;

 • Tot 40 verschillende kleurenthema’s gebruiken; 

 • Gebruikmaken van iconen en andere design extra’s zoals fonts;

 • Eindeloos veel cv’s downloaden.


Zoals je kunt zien zijn het redelijk wat verschillen. De vraag is of je het ook daadwerkelijk nodig hebt en het relevant genoeg vindt om ervoor te betalen. Mocht je een abonnement willen afsluiten bij Novoresume, dan is dat mogelijk in 3 abonnementsvormen: 

 • 1 maand: €15,- 

 • 3 maanden: €29,99 

 • 12 maanden: €89,99 

3. Een cv opmaken met Canva 


Canva is een tool die niet specifiek ontwikkeld is om cvin te maken, maar het is een tool waarmee je van alles kunt ontwerpen: Van logo’s tot posters en dus in dit geval dus je cv. De tool is geheel gratis te gebruiken, wel kan je kiezen voor betaalde opties met meer mogelijkheden 

Om met Canva een cv te maken is het niet nodig om deze betaalde versies te gebruiken, mocht je meer designprojecten willen oppakken, dan is het wellicht slim om eens te kijken naar de abonnementsvormen van deze tool.  

Van alle cv-tools zijn iCanva toch wel de meest visueel sterke templates te vindenEr is een enorme keuze uit verschillende lay-outs en designs, dus voor ieder wat wils. Daarnaast is de tool ontzettend gebruiksvriendelijk en dus ook nog eens gratis fijn te gebruiken. Hiermee kun je dus gratis een cv maken die mooi en uniek is. 

Het template is een voorgevormd cv, waarbij je de informatie van "John Doe” kunt vervangen met je eigen informatie. Ook kun je in het design zelf aanpassingen doen, denk aan het veranderen van het lettertype tot het wijzigen van de kleuren.  

Wel valt op dat Canva geen tool is die specifiek gemaakt is voor het opmaken van een cv. Het is dus belangrijk om een goed template te kiezen. Wil je zelf ontzettend veel informatie kwijt in je cv? Dan is het handig om een template te kiezen waar dit in kan. Kies je voor een template met beknopte informatiemogelijkheid, dan moet je hier zelf in schuiven. Als je hier handig en creatief in bent, dan kun je in deze tool lekker je gang gaan. Ben je hier iets minder handig mee, dan raden we je aan om een goede template-keuze te maken, wanneer je bijvoorbeeld een tweede pagina wilt toevoegen, dan is deze tweede pagina blanco en moet je zelf met het design aan de slag gaan.  

Wil je van deze tool graag de betaalde versie aanschaffen? Dan biedt Canva twee opties aan:  

Canva Pro - €8,99 per maand
Hierbij krijg je naast alle functies die de gratis versie al biedt, ook nog mogelijkheid tot: 

 • Volledig eigen creatie van logo’s en ander ontwerpen;

 • Het wijzigen van de formaten van je creaties;

 • Gebruikmaken van 8.000 méér sjablonen dan de gratis versie;

 • Toegang tot premium stockafbeeldingen, video’s en illustraties;

 • Aangepaste sjablonen;

 • Mogelijkheid om je eigen lettertypen en logo’s te uploaden.


Canva Onderneming – €27,- per maand
Deze versie is nog uitgebreider, hierbij ligt de focus meer op het werken met een team in Canva. We gaan er een beetje vanuit dat je dit niet nodig hebt, maar zetten voor de zekerheid toch even op een rijtje wat er allemaal in het pakket zit:  

 • Gebruik dezelfde visuele identiteit in meerdere verzamelingen;

 • Werken met teamleden en zien wat zij kunnen openen, uploaden en zien;

 • Maak gebruik van ingebouwde workflows voor goedkeuring van ontwerp;

 • Onbeperkte opslag;

 • Altijd gebruik maken van enterprise ondersteuning.

4. Design een goed cv met cv.nl 


Cv.nl is een tool die je alleen kunt gebruiken tegen betaling. De tool is in verhouding tot de andere tools relatief simpel en ook wat goedkoper. De template designs springen er goed uit, je kunt kiezen uit templates met veel kleurgebruik, maar ze bieden ook rustige en strakke cv-templates aan. Cv.nl geeft op hun site aan dat zij in 3 stappen een sterk en persoonlijk cv voor je opstellen. Wanneer je even scrolt zitten er zeker goede sjablonen tussen.   

Bij deze tool moet je eerst al je gegevens invullen. Je kunt dus helaas niet direct zien wat je hebt ingevuld en hoe het eruit komt te zien. Bij stap 1 geef je wat basisinformatie op voor het cv. Denk aan naam, telefoonnummer, adres en rijbewijs. In stap 2 kun je vervolgens informatie invoeren over je ervaringen en skills. Ook hier kun je opties toevoegen zoals referenties, certificaten en eigenschappenBij stap 3 kun je een final design kiezen om de informatie die je hebt opgegeven in te plaatsen. Je kunt het cv echter niet downloaden zonder te betalen.  

Zoals we eerder al zeiden, is de tool relatief goedkoop in vergelijking met andere tools. Je kunt een abonnement afsluiten voor €0.99 cent voor de eerste twee weken. Vervolgens verlengt het abonnement automatisch naar een maandelijks abonnement voor €7,99 per maand.  

De tool werkt dus prima en het eindresultaat is mooi. Je kunt alleen geen gratis gebruik maken van de tool en je ziet niet direct de gegevens terug in het template. Je moet dus afwachten tot de laatste stap om te zien hoe je cv er daadwerkelijk uit komt te zien. Wel kan je achteraf het cv nog aanpassen. 

5. Een mooi cv maken in Word  


Ik hoor je denken: “Ik wil juist géén simpel cv in Word maken, waarom staat deze tussen het rijtje?”. Omdat Word meer is dan alleen een handige tool om tekst te noteren, je ook gebruik kunt maken van eindeloze Word-templates. Hierbij is het natuurlijk wel nodig dat je het word-pakket hebt aangeschaft van Microsoft. Via deze link kun je terecht bij de verschillende templates. Ook hier is er een breed scala aan templates met verschillende kleuren en looks te vinden. Net als bij Canva is het hier niet voor je op een rijtje gezet en moet je zelf invulling geven aan de lay-out van het document. Als je meer informatie hebt dan de ruimte die het template aanbiedt, dan moet je zelf in het design schuiven en aanpassingen maken.  

Wil je gebruikmaken van deze templates, maar heb je nog geen word? Je kunt het gemakkelijk aanschaffen, zonder het volledige pakket te moeten kopen. Je kunt enkel Word aanschaffen voor eenmalig €135,- 

Als je het volledige Microsoftpakket wilt aanschaffen, dan kan dat voor 1 gebruiker vanaf €7,- per maand of voor €69,- per jaar. 

Onze conclusie


Genoeg opties om een mooi cv te maken dus! Onze favoriet? Een cv maken met Canva! Het is een tool die wellicht niet specifiek gefocust is op het maken van een cv, maar dat maakt Canva zeker niet minder prettig werken. Ook helpt het dat deze tool ook gratis goed te gebruiken is, in tegenstelling tot velen anderen uit dit lijstje. Daarnaast kun je in het design veel verschillende wijzigen doen, je kan dus echt je eigen draai geven aan je cv en een persoonlijke touch geven.

Ben je na het maken van je cv op zoek naar een nieuwe job? Neem dan vooral eens een kijkje op onze vacaturepagina! Of wil je sparren over jouw carrièremogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande  button!
Neem contact op!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
Deze website maakt gebruik van cookies
Cookieverklaring