Drie jaar Cooder

Drie jaar Cooder

3 juni 2019

Deze maand bestaat Cooder alweer drie jaar! Cooder heeft in die tijd een hoop meegemaakt. In drie jaar tijd van een zolderkamer naar een groot kantoor, van 3 naar 50 werknemers, van een klein bedrijf tot een geoliede machine. In deze drie jaar is er veel veranderd en heeft Cooder zeker niet stilgezeten. Jelle Bongertman is een van de oprichters van Cooder. Hij verteld over het pad van Cooder en hoe hij de toekomst ziet van het bedrijf.

Lees meer
Dit is wat er mis is met social media

Dit is wat er mis is met social media

20 mei 2019

Notificaties van social media zijn een van de grootste stoorzenders op het werk. Uit een onderzoek van de nationale vacaturebank blijkt dat 48% van de Nederlandse werknemers gestoord wordt op de werkvloer door social media. Social media gebruiken we de hele dag door, dus ook op werk. We zijn er ontzettend veel mee bezig, hoe komt dat? En wat draagt social media bij aan je geluk?

Lees meer
Is een ochtendroutine nodig om succesvol te zijn?

Is een ochtendroutine nodig om succesvol te zijn?

6 mei 2019

Je hebt het vast weleens op je Facebook-tijdlijn of Youtube-feed voorbij zien komen. Een video waarin een internet beroemdheid zijn of haar uitgebreide ochtendroutine uitlegt en vertelt wat hij of zij allemaal doet voordat de zon opkomt. Je ziet vaak proteïne shakes, meditatie-uurtjes  en powerlift-sessies voorbij komen. Dit ziet er natuurlijk allemaal heel leuk uit, maar maakt dit je gedurende de dag ook echt productiever?

Lees meer
Hoe behaal ik mijn doel?

Hoe behaal ik mijn doel?

1 mei 2019

Doelen stellen kunnen we allemaal. Doelen behalen is niet voor iedereen weggelegd. Hoe zorgen we er nu voor dat voornemens realiteit worden. De formule voor succes lijkt magisch, maar het is een stuk haalbaarder dan men vaak denkt. De haalbaarheid bepaal je namelijk zelf. Hoe je dat het beste kan bepalen, behandelen we in deze blog.

Lees meer
De ideale playlist voor je werkdag

De ideale playlist voor je werkdag

26 april 2019

Muziek, hetgeen dat alledaagse taken interessanter maakt. Of het nou de treinreis naar je werk is, het opvouwen van de was of vastzitten in de file. Muziek maakt alles een stuk leuker. Daarom zijn hier drie afspeellijsten waar ik de dag mee doorkom.

Lees meer
Ongelukkig op je werk? Mooi! Tijd voor iets nieuws

Ongelukkig op je werk? Mooi! Tijd voor iets nieuws

18 april 2019

Het is natuurlijk fijn als je op zondagavond alweer zin hebt om maandag naar je werk te gaan. Dat je ernaar uitkijkt om je collega’s weer te zien en om het werk te doen waar jij gelukkig van wordt. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Volgens een onderzoek van MonitorGroep is zelfs 20% van de Nederlanders niet gelukkig op zijn werk. Wat zijn daar de oorzaken van en heb je misschien zelf al last van de “ongelukkig op het werk - symptomen.”

Lees meer
Thuiswerken, of juist niet?

Thuiswerken, of juist niet?

8 april 2019

Je ziet het steeds vaker in vacatureteksten voorkomen: een auto, laptop & telefoon van de zaak, een marktconform salaris en de mogelijkheid om één of twee dagen thuis te werken. Je denkt dan bij jezelf: “het zou wel lekker zijn om een dagje vanuit huis aan de slag te kunnen gaan i.p.v. om 09:00 met het verkeer te moeten vechten om op kantoor te komen”. Misschien toch tijd om opzoek te gaan naar een andere baan?


Lees meer
Hoe word jij gelukkig op je werk?

Hoe word jij gelukkig op je werk?

5 april 2019

Al millennia buigen generaties zich over de vraag hoe men gelukkig kan zijn. Blijkbaar een groot probleem. Werk maakt een groot onderdeel uit van jouw leven. Onlangs schreef Ben Tiggelaar in zijn column in de NRC over de vier pijlers van werkgeluk. Daarin behandelde hij het PERK-model, wat staat voor: Purpose (hoger doel), Engagement (betrokkenheid), Resilience (veerkrachten) Kindness (vriendelijkheid). Lees hier meer!

Lees meer
Kleding maakt de man

Kleding maakt de man

14 maart 2019

Kleding is altijd iets waar ik mij veel mee bezig heb gehouden. Toen ik een jaar of 6 was en een schaar vond in mijn ouderlijk huis, knipte ik gaten in mijn gloednieuwe Power Rangers pyjama. Een slecht idee, een kind met een schaar, maar geen zorgen, het pakte goed uit. Die pyjama heb ik namelijk uiteindelijk nog weken gedragen, omdat ik het zo lekker vond zitten. Waar kleding in mijn jeugdjaren kennelijk vooral comfortabel en functioneel moest zijn, werd dat in mijn tienertijd juist zoveel mogelijk designerkleding, waarvan de desbetreffende merknaam er zo opzichtelijk mogelijk op moest staan. Mode, jouw eigen stijl en kleding verandert met de tijd. Zo is dat ook met kleding op je werk. Je wisselt van bedrijf, de cultuur van het bedrijf verandert of jouw eigen stijl wordt anders. In deze blog tips hoe jij in stijl op je werk verschijnt.

Lees meer
6x de tofste kantoren om te werken

6x de tofste kantoren om te werken

26 februari 2019

Hoe zorg je ervoor dat je een bedrijf wordt waar iedereen graag wil werken en wil blijven werken? Naast flexibiliteit, de bedrijfscultuur, de work-life balans, doorgroeimogelijkheden en uitdaging is werken in een tof kantoor belangrijk. Het verschilt per persoon waar je naar op zoek bent. De een wil humor, de ander wil huiselijk en weer iemand anders wil de nieuwste snufjes in de vergaderruimtes. Wij wilden weleens zien wat verschillende bekende bedrijven doen, en dat laten we jullie in deze blog zien. Een lijstje van 6 verschillende vette kantoren, waar je zeker eens een kijkje moet gaan nemen. 

Lees meer