10 tips voor de start van je loopbaan

10 tips voor de start van je loopbaan

23 januari 2019

Je hebt eindelijk dat ene papiertje op zak. Het heeft heel wat tijd gekost op school, maar je mag eindelijk de arbeidsmarkt op. Vol enthousiasme solliciteer je en kan je beginnen aan je loopbaan. Een nieuwe frisse start vol uitdagingen, maar wat kan je verwachten? Voor mensen die al jaren in het vak zitten is het inmiddels gesneden koek. Zij weten de kneepjes van het vak. Maar wat hadden zij graag willen weten toen ze begonnen met hun carrière? Wat voor tips zouden zij geven? In deze blog 10 tips over wat jij moet weten voordat je begint aan je loopbaan.

Lees meer
Nooit meer druk

Nooit meer druk

4 januari 2019

Tony Crabbe gebruikt in zijn boek een nieuw psychologisch onderzoek om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: “we hebben het te druk”. Hij speelt in op mensen die een zoektocht uitvoeren naar een opgeruimder leven. Onze inbox en to-do-lijsten puilen uit en een enorme hoeveelheid mensen verwacht dingen van ons. Drukte is natuurlijk een reactie op een overvolle wereld, maar het is niet de enige reactie. Tony Crabbe heeft heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven. Wij geven de samenvatting en een vervolg op ons vorige blog: "meer doen in minder tijd."

Lees meer
Waar moet je op letten bij vacatureteksten?

Waar moet je op letten bij vacatureteksten?

20 december 2018

Je bent op zoek naar een baan, dus je duikt het internet in om vacatures te vergelijken. Al snel kom je erachter dat er genoeg vacatures te vinden zijn. Elke vacature zorgvuldig doorlezen is een monnikenwerk. Daar heb je de tijd niet voor. Een andere aanpak is dus noodzakelijk, maar hoe? In deze blog leggen we uit hoe je tijd bespaart en de juiste vacature uit de grote hoop kan vissen.

Lees meer
Ga lekker zelf in je kracht staan!

Ga lekker zelf in je kracht staan!

19 december 2018

Flexwerken, scrummen, punten op de horizon en brainstormen. De innovatieve kwaliteitsslagen vliegen ons om de oren op kantoor, maar schrijfster Japke vraagt zich af of we hier nu beter van worden? Is het nou wel zo goed om te durven dromen? Werken zelfsturende teams? Moeten de neuzen eigenlijk allemaal wel dezelfde kant op staan? Kantoorexpert Japke weet hier wel raad mee en spreekt heldere taal: Stop met al die vage managementmodes. Want is succes écht écht een keuze? Zij rekent af met de ergste en hardnekkigste trends en laat zien hoe het ook kan op kantoor op een humoristische manier. Lees hier een korte samenvatting van haar boek en kies een kant!

Lees meer
Ambitie: Stel doelen en behaal ze!

Ambitie: Stel doelen en behaal ze!

14 december 2018

Je hoort het misschien wel vaker: vrienden en/of familie die niet lekker op zijn plek zitten bij het bedrijf waar ze nu werken, of nog steeds moeten kiezen welke vervolgstudie ze willen doen. De kansen zijn er, maar het lijkt zo moeilijk en soms wel beangstigend om een stap te maken. Hoe zorg je ervoor dat je ambities duidelijk worden en hoe herken je kansen en zet je stappen om die ambities te halen? Lees het hier!

Lees meer
Werk blijft veranderen. Waar moet je je voor klaarstomen?

Werk blijft veranderen. Waar moet je je voor klaarstomen?

21 november 2018

Op onze blog vind je verschillende artikelen over de toenemende digitalisering, informatisering en robotisering. Ook op het internet houdt het veel mensen bezig, want artikelen en onderzoeken schieten als paddenstoelen uit de grond. We leven in een continu veranderende wereld, waarbij ook de manier waarop wij werken verandert. Flexibilisering en fluïde organiseren zijn slechts voorbeelden die laten zien dat ons werk en onze werkomgeving er over tien jaar totaal anders uit gaan zien. Waar moet je je voor klaarstomen? Wat gaat er veranderen in ons werk?

Lees meer
Creativiteit zit in iedereen

Creativiteit zit in iedereen

19 november 2018

Wanneer je aan creativiteit denkt, schieten er waarschijnlijk mensen zoals Mozart, Da Vinci, Einstein, of andere grootheden in je gedachten. Ze werden allemaal beschouwd als ‘genieën’ vanwege hun unieke talenten die geleid hebben tot wereldwijde innovatie op hun vakgebied. Dit type creativiteit staat bekend als “Big C-creativiteit” en komt niet vaak voor in het dagelijks leven. Niet iedereen kan kunstwerken of muziek maken, wetenschappelijke theorieën in de wereld brengen of zoals Steve Jobs een evolutie van technologie teweegbrengen. Maar zit creativiteit niet in iedereen dan?

Lees meer
Hoe doe je meer in minder tijd?

Hoe doe je meer in minder tijd?

14 november 2018

Druk, het woord dat negen van de tien keer het antwoord is op de vraag: ‘Hoe gaat het?’. Tegenwoordig heeft iedereen het druk. Heel onlogisch als je je bedenkt dat ‘druk zijn’ een van de grootste en meest bekende oorzaken van stress is. Je zou denken dat we onze agenda dan wat minder vol willen plannen. Het gevoel te veel te moeten doen in te weinig tijd, zorgt voor frustraties, burn-outs en minder productiviteit. Jáwel, minder zelfs! We proberen allemaal onze 24 uur per dag zo vol mogelijk te proppen door zoveel mogelijk te doen. Heel ambitieus, maar het werkt averechts. Te veel dingen op je to-do-lijstje geeft jou juist een overweldigend gevoel, waardoor je aan niks meer toe komt. Daardoor krijg je minder af dan verwacht, is je productiviteit minder en krijg je last van stress. Daar moet verandering in komen! Hoe doe je meer in minder tijd?

Lees meer
Hoe haal je alles uit jouw baan?

Hoe haal je alles uit jouw baan?

9 november 2018

Wat is de reden dat jij elke ochtend uit je warme bed komt om door de regen naar je werk te gaan? Waarom doe je wat je doet en waar haal je de motivatie vandaan? De baankeuze is een van de belangrijkste keuzes die je kan maken. Waar baseer je deze keuzes eigenlijk op? Of misschien nog wel beter gesteld, waar zouden wij deze keuzes op moeten baseren om zoveel mogelijk voldoening uit ons werk te halen?

Lees meer
8 tips voor jouw eerste job interview

8 tips voor jouw eerste job interview

2 november 2018

Je bent uitgenodigd voor een gesprek! Gefeliciteerd! Dan begint alles bij een goede voorbereiding. De beste indruk kan je maken, als jij goed voorbereid bent! Elk gesprek is namelijk anders, maar met een goede voorbereiding stap jij het gesprek met vertrouwen in, en dat straalt zich uit naar je gesprekspartner. Op jouw cv staat je ervaring en skills, dus ga ervanuit dat jij jezelf en je persoonlijkheid moet verkopen. Pas je bij hetgeen wat zij zoeken? Past het bedrijf bij jou? Verdiep je hierin. Hoe? Dat schrijf ik in deze blog in 8 tips, zodat jouw eerste job interview appeltje eitje wordt.

Lees meer