Ongelukkig op je werk? Mooi! Tijd voor iets nieuws

Ongelukkig op je werk? Mooi! Tijd voor iets nieuws

18 april 2019

Het is natuurlijk fijn als je op zondagavond alweer zin hebt om maandag naar je werk te gaan. Dat je ernaar uitkijkt om je collega’s weer te zien en om het werk te doen waar jij gelukkig van wordt. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Volgens een onderzoek van MonitorGroep is zelfs 20% van de Nederlanders niet gelukkig op zijn werk. Wat zijn daar de oorzaken van en heb je misschien zelf al last van de “ongelukkig op het werk - symptomen.”

Lees meer
Thuiswerken, of juist niet?

Thuiswerken, of juist niet?

8 april 2019

Je ziet het steeds vaker in vacatureteksten voorkomen: een auto, laptop & telefoon van de zaak, een marktconform salaris en de mogelijkheid om één of twee dagen thuis te werken. Je denkt dan bij jezelf: “het zou wel lekker zijn om een dagje vanuit huis aan de slag te kunnen gaan i.p.v. om 09:00 met het verkeer te moeten vechten om op kantoor te komen”. Misschien toch tijd om opzoek te gaan naar een andere baan?


Lees meer
Hoe word jij gelukkig op je werk?

Hoe word jij gelukkig op je werk?

5 april 2019

Al millennia buigen generaties zich over de vraag hoe men gelukkig kan zijn. Blijkbaar een groot probleem. Werk maakt een groot onderdeel uit van jouw leven. Onlangs schreef Ben Tiggelaar in zijn column in de NRC over de vier pijlers van werkgeluk. Daarin behandelde hij het PERK-model, wat staat voor: Purpose (hoger doel), Engagement (betrokkenheid), Resilience (veerkrachten) Kindness (vriendelijkheid). Lees hier meer!

Lees meer
Kleding maakt de man

Kleding maakt de man

14 maart 2019

Kleding is altijd iets waar ik mij veel mee bezig heb gehouden. Toen ik een jaar of 6 was en een schaar vond in mijn ouderlijk huis, knipte ik gaten in mijn gloednieuwe Power Rangers pyjama. Een slecht idee, een kind met een schaar, maar geen zorgen, het pakte goed uit. Die pyjama heb ik namelijk uiteindelijk nog weken gedragen, omdat ik het zo lekker vond zitten. Waar kleding in mijn jeugdjaren kennelijk vooral comfortabel en functioneel moest zijn, werd dat in mijn tienertijd juist zoveel mogelijk designerkleding, waarvan de desbetreffende merknaam er zo opzichtelijk mogelijk op moest staan. Mode, jouw eigen stijl en kleding verandert met de tijd. Zo is dat ook met kleding op je werk. Je wisselt van bedrijf, de cultuur van het bedrijf verandert of jouw eigen stijl wordt anders. In deze blog tips hoe jij in stijl op je werk verschijnt.

Lees meer
6x de tofste kantoren om te werken

6x de tofste kantoren om te werken

26 februari 2019

Hoe zorg je ervoor dat je een bedrijf wordt waar iedereen graag wil werken en wil blijven werken? Naast flexibiliteit, de bedrijfscultuur, de work-life balans, doorgroeimogelijkheden en uitdaging is werken in een tof kantoor belangrijk. Het verschilt per persoon waar je naar op zoek bent. De een wil humor, de ander wil huiselijk en weer iemand anders wil de nieuwste snufjes in de vergaderruimtes. Wij wilden weleens zien wat verschillende bekende bedrijven doen, en dat laten we jullie in deze blog zien. Een lijstje van 6 verschillende vette kantoren, waar je zeker eens een kijkje moet gaan nemen. 

Lees meer
10 tips voor de start van je loopbaan

10 tips voor de start van je loopbaan

23 januari 2019

Je hebt eindelijk dat ene papiertje op zak. Het heeft heel wat tijd gekost op school, maar je mag eindelijk de arbeidsmarkt op. Vol enthousiasme solliciteer je en kan je beginnen aan je loopbaan. Een nieuwe frisse start vol uitdagingen, maar wat kan je verwachten? Voor mensen die al jaren in het vak zitten is het inmiddels gesneden koek. Zij weten de kneepjes van het vak. Maar wat hadden zij graag willen weten toen ze begonnen met hun carrière? Wat voor tips zouden zij geven? In deze blog 10 tips over wat jij moet weten voordat je begint aan je loopbaan.

Lees meer
Nooit meer druk

Nooit meer druk

4 januari 2019

Tony Crabbe gebruikt in zijn boek een nieuw psychologisch onderzoek om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: “we hebben het te druk”. Hij speelt in op mensen die een zoektocht uitvoeren naar een opgeruimder leven. Onze inbox en to-do-lijsten puilen uit en een enorme hoeveelheid mensen verwacht dingen van ons. Drukte is natuurlijk een reactie op een overvolle wereld, maar het is niet de enige reactie. Tony Crabbe heeft heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven. Wij geven de samenvatting en een vervolg op ons vorige blog: "meer doen in minder tijd."

Lees meer
Waar moet je op letten bij vacatureteksten?

Waar moet je op letten bij vacatureteksten?

20 december 2018

Je bent op zoek naar een baan, dus je duikt het internet in om vacatures te vergelijken. Al snel kom je erachter dat er genoeg vacatures te vinden zijn. Elke vacature zorgvuldig doorlezen is een monnikenwerk. Daar heb je de tijd niet voor. Een andere aanpak is dus noodzakelijk, maar hoe? In deze blog leggen we uit hoe je tijd bespaart en de juiste vacature uit de grote hoop kan vissen.

Lees meer
Ga lekker zelf in je kracht staan!

Ga lekker zelf in je kracht staan!

19 december 2018

Flexwerken, scrummen, punten op de horizon en brainstormen. De innovatieve kwaliteitsslagen vliegen ons om de oren op kantoor, maar schrijfster Japke vraagt zich af of we hier nu beter van worden? Is het nou wel zo goed om te durven dromen? Werken zelfsturende teams? Moeten de neuzen eigenlijk allemaal wel dezelfde kant op staan? Kantoorexpert Japke weet hier wel raad mee en spreekt heldere taal: Stop met al die vage managementmodes. Want is succes écht écht een keuze? Zij rekent af met de ergste en hardnekkigste trends en laat zien hoe het ook kan op kantoor op een humoristische manier. Lees hier een korte samenvatting van haar boek en kies een kant!

Lees meer
Ambitie: Stel doelen en behaal ze!

Ambitie: Stel doelen en behaal ze!

14 december 2018

Je hoort het misschien wel vaker: vrienden en/of familie die niet lekker op zijn plek zitten bij het bedrijf waar ze nu werken, of nog steeds moeten kiezen welke vervolgstudie ze willen doen. De kansen zijn er, maar het lijkt zo moeilijk en soms wel beangstigend om een stap te maken. Hoe zorg je ervoor dat je ambities duidelijk worden en hoe herken je kansen en zet je stappen om die ambities te halen? Lees het hier!

Lees meer