Bang voor verandering

Bang voor verandering

12 oktober 2018

We leven allemaal met bepaalde gewoontes, dezelfde routine en voorspelbare planningen. Iedereen gedraagt zich waar hij of zij zich goed bij voelt. We bevinden ons bijna allemaal in een bepaalde comfortzone, want dat voelt vertrouwd en veilig. Geen onverwachte dingen, geen nieuwe taken, maar ook weinig uitdagingen. De realisatie dat je meer kan en wil dan dat je nu aan het doen bent, komt zo nu en dan wel even bij je binnen. Maar waarom veranderen we dan niet? Waarom wordt die knoop niet doorgehakt en wordt de sprong in het diepe niet gewaagd?

Lees meer
Een goede work-life balance binnen jouw organisatie

Een goede work-life balance binnen jouw organisatie

3 oktober 2018

Het is niet gemakkelijk om in deze onvoorspelbare en snelle zakenwereld te zitten. We voelen veel druk. We willen van alles kunnen en alles wat we kunnen, moeten we perfect uitvoeren. Daarnaast zijn we steeds afhankelijker van technologie en social media, waardoor we het ook steeds moeilijker vinden om werk en privé gescheiden te houden. Langzaam maar zeker wordt het dan steeds lastiger om een goede work-life balance te bewaren. Ook voor werkgevers is het lastig om hier de juiste balans in te bieden, maar wel ontzettend belangrijk. Hoe pak jij, als werkgever, dit aan? Lees hieronder meer!

Lees meer
Meer vrouwen binnen IT, haalbaar of toch vergezocht?

Meer vrouwen binnen IT, haalbaar of toch vergezocht?

11 september 2018

Sinds vijftig jaar is er een duidelijke verandering gaande in de beroepsbevolking van de Westerse Wereld. Familieverantwoordelijkheden worden steeds eerlijker verdeeld tussen man en vrouw. Op de werkvloer zijn vrouwen nu eerder de norm dan een uitzondering. Er wordt gekozen om door te werken tijdens en na de zwangerschap, en in sommige gevallen worden vrouwen zelfs gesteund door hun partner om de rol van kostwinner op zich te nemen. Een gezin waarin mamma elke dag naar werk gaat en pappa thuisblijft. Als we dit lezen vinden we het normaal, maar zodra sommige het in de realiteit tegenkomen worden er vraagtekens bij gezet. Jammer, maar helaas zijn we onbewust zo geprogrammeerd om er iets van te vinden.

Lees meer
5x tips voor jouw salarisonderhandeling

5x tips voor jouw salarisonderhandeling

11 september 2018

Onderhandelen over je salaris blijft lastig. Je wil niet de verkeerde indruk wekken bij je werkgever, maar je wil wel voldoen aan je eigen eisen. Anders loop je de kans niet tevreden te zijn. Het is belangrijk dat je niet zomaar akkoord gaat met je eerste salarisaanbod. Het kan een groot verschil maken door wel te onderhandelen. Daarnaast laat je zien dat je zelfverzekerd bent, ook dat kan als positief worden ervaren. Lees hier 5 tips voor jouw salarisonderhandeling.

Lees meer
Generatie Z, hoe speel jij met jouw organisatie hierop in?

Generatie Z, hoe speel jij met jouw organisatie hierop in?

11 september 2018

Generatie Z; zij die geboren zijn tussen 1995 en 2015. De eerste generatie die met het internet geboren is en communiceert met emoticons. Ze zijn open van geest, vastbesloten en zelfverzekerd. Ze delen alles met de wereld en zijn on-demand. Met hun korte concentratieboog gaat alles snel en schieten hypes als paddestoelen uit de grond. De Ice bucket challenge, de dab, shoot dance, alles komt voorbij. Ken je de 'Floor is lava' niet? Dan ben je al te laat. Een week later is die hype geweest en is er plaats gemaakt voor de Car Dance. Generatie Z gaat hard. Hoe trek je deze generatie dan aan? Hoe zorg jij dat jij een aantrekkelijke werkgever wordt voor deze generatie? Lees het hier! 

Lees meer
De Cooder formule

De Cooder formule

13 augustus 2018

Dagelijks worden mensen geconfronteerd met recruitment en worden er via berichtjes, mailtjes en telefoontjes afwijzingen gedaan. Zoals beschreven in deze blog, heeft recruitment een slecht imago en dat begrijpen wij best als je ziet wat er soms gebeurd. Cv’s die worden voorgesteld zonder dat de kandidaat dit weet, belachelijke bedragen die achteraf gevraagd worden voor plaatsingen of niet kijken naar de wensen en behoeftes van de klant en/of kandidaat. Logisch dat recruitment in het negatieve daglicht staat wanneer je dit hoort. Bij Cooder willen we dit juist veranderen. Geen verrassingen en verkooppraatjes meer, maar aandacht voor recruitment, en waar het daadwerkelijk voor staat. 

Lees meer
Waarom werken met een Business Consultant?

Waarom werken met een Business Consultant?

10 augustus 2018

Rondom de IT-recruitment speelt behoorlijk wat negativiteit. Weinig mensen durven nog het volste vertrouwen in recruiters te geven. Juist dát proberen wij bij Cooder aan te pakken. Het vertrouwen geven in een Business Consultant van Cooder kan juist leiden tot iets positiefs. Zij verdiepen zich in de markt, hun kandidaten en de klanten. De Business Consultants nemen namelijk liever iemand niet aan, dan dat er een verkeerde match wordt gemaakt. Niet in gesprek gaan met een van hen is een gemiste kans. Waarom? Dat lees je hier. Drie redenen waarom je met een Business Consultant in gesprek te gaan...

Lees meer
Cyber security zonder beveiliging?

Cyber security zonder beveiliging?

8 augustus 2018

Een kwaadwillende hacker kan tegenwoordig gemakkelijk chaos veroorzaken. In een onderzoek naar de beveiliging en mogelijkheden van hackers werd dat duidelijk. Het onderzoek werd uitgevoerd bij een leasemaatschappij. Door het internet en verschillende applicaties vielen ze de auto’s van de maatschappij aan. Het doel was om de deuren te openen en de auto’s te starten zonder een sleutel. Dat was mogelijk, maar daarnaast bleek nog veel meer mogelijk. Alle auto’s konden ze laten toeteren, ze konden de lichten aan en uit zetten of bij lagere snelheden de motor af laten slaan. Uiteindelijk bleek het zelfs mogelijk om de cruise control van een auto over te nemen of auto’s een noodstop te laten maken. Als kwaadwillende hackers dit zouden willen doen, zou de schade zowel in geld als in menselijk letsel niet te overzien zijn.

Lees meer
5x waarom AI nooit Business Consultants gaat vervangen

5x waarom AI nooit Business Consultants gaat vervangen

3 augustus 2018

Artificial Intelligence is hot! We zien het overal terug komen en ook in de recruitment wordt er veel over gesproken. Er is geen ontkomen meer aan. Artificial Intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie, zijn apparaten die reageren op data of impulsen uit hun omgeving, en op basis daarvan zelfstandig beslissingen nemen. Van elke keuze leren ze en kunnen ze steeds meer zelfstandig. AI heeft de manier van werken in veel markten al veranderd, zo ook voor Business Consultants. Maar is het mogelijk dat computers straks de Business Consultants gaan overnemen?

Lees meer
Tijd voor een nieuwe job?!

Tijd voor een nieuwe job?!

31 juli 2018

In de ochtend is opstaan moeilijk, op werk ben je niet vooruit te branden en je leeft voor het weekend. Het is wel duidelijk… Jij bent toe aan een nieuwe job. Dat kan aan verschillende factoren liggen. De uitdaging is eruit, de bedrijfscultuur past niet meer bij je of je bent simpelweg klaar voor een nieuwe stap. Het belangrijkste is om nu te achterhalen wat jij dan wel en niet wil. Je bent immers het grootste deel van je week met werk bezig. Om te bepalen wat belangrijk voor jou is, hebben wij de Maslow-piramide als voorbeeld genomen. Wat mis jij nu in je werk, wat je graag terug wil zien in je nieuwe job?

Lees meer