EEN WERKDAG VAN COODER’S BUSINESS CONSULTANT

EEN WERKDAG VAN COODER’S BUSINESS CONSULTANT

17 mei 2018

Altijd weer die vervelende wekker op maandagochtend, vreselijk! Of ben jij meer een springlevend ochtendmens, die het heerlijk vindt om vroeg uit de veren te springen en de werkweek te beginnen? Zo heeft iedereen zijn eigen stijl, zowel werk als privé. Ook bij Cooder zien we dat sterk terug. Elke Business Consultant heeft een eigen manier van werken. De een is een blij ei, de ander altijd serieus. Sommigen bellen de hele dag door, de ander verdiept zich liever in LinkedIn. Veel verschillen, maar toch merken we dat we binnen Cooder vaak hetzelfde typetje aantrekken. Een typetje met een persoonlijkheid dat professionaliteit heel goed kan combineren met een vleugje humor!

Lees meer
DE TIEN INVLOEDRIJKSTE SOFTWAREONTWIKKELAARS

DE TIEN INVLOEDRIJKSTE SOFTWAREONTWIKKELAARS

9 mei 2018

De 10 meest invloedrijke softwareontwikkelaars zijn briljante mensen die ons leven drastisch veranderd hebben. De manier waarop wij communiceren, aankopen doen, films kijken of informatie zoeken zijn de afgelopen twintig jaar compleet veranderd. Dat komt vooral doordat deze helden software creëerden, evolueerden of verbeterden. Sindsdien was de wereld niet meer hetzelfde.

Lees meer
DE WERKNEMERS VAN NU

DE WERKNEMERS VAN NU

2 mei 2018

Het is niet gemakkelijk om met je bedrijf mee te innoveren met de veranderende wereld, en tegelijkertijd de kwaliteit van processen te behouden. Je wil succesvol zijn op alle vlakken, vooral in een wereld waar de ontwikkelingen door trends zoals automatisering, digitalisering en zelfstandigheid steeds sneller gaan. Het is lastig om dan ook nog de beste werkgever te zijn, want naast die snelle ontwikkelingen worden ook de werknemers een stuk veeleisender. Ze willen uitgedaagd worden én gelukkig zijn. Een gevolg hiervan is dat de medewerkers minder loyaal worden. Toch wil elke werkgever ze binden, want de werknemers van nu zijn flexibel, gedreven en ambitieus. Hoe krijg je ze dan zo ver om bij jou te komen werken en hoe bind je ze vervolgens? Kortom, hoe zorg jij ervoor dat de professionals voor jou kiezen? Lees in dit artikel hoe jij ze voor je gaat winnen!

Lees meer
EEN UITDAGENDE STAGE DRAAGT BIJ AAN JOUW ONTWIKKELING!

EEN UITDAGENDE STAGE DRAAGT BIJ AAN JOUW ONTWIKKELING!

25 april 2018

Bij Cooder geloven we in persoonlijke ontwikkeling. Waarom we dat zo belangrijk vinden? Omdat we elke dag weer het beste uit iedereen naar boven willen halen. Ontdekken waar jij goed in bent, en hoe je het beste uit jezelf haalt. Wat helpt daarbij? Goed op je plek zitten en happy naar je werk gaan. Dit begint bij kiezen voor een organisatie waar jij in gelooft, en waar jij veel kan leren. De eerste stap in je carrière zet je bij een uitdagende stageplaats! Onze gedreven collega Rutger van den Hoek vertelde ons hier meer over.

Lees meer
5X TIPS WAAR EEN HIRING MANAGER OP LET BIJ HET BEOORDELEN VAN JOUW CV

5X TIPS WAAR EEN HIRING MANAGER OP LET BIJ HET BEOORDELEN VAN JOUW CV

17 april 2018

Een Hiring Manager is verantwoordelijk voor het gehele recruitment proces bij een bedrijf. Hij zorgt ervoor dat de openstaande jobs ingevuld worden door geschikte mensen. Maar waar let zo’n Hiring Manager nu op wanneer hij de juiste kandidaten selecteert. Oftewel hoe zorg jij ervoor dat hij jou uitnodigt voor een kennismakingsgesprek?

Lees meer
CODEER JE EIGEN GELUK

CODEER JE EIGEN GELUK

12 april 2018

Iedereen is er dagelijks mee bezig, maar toch kunnen we het amper verklaren. Wat is nou geluk? De logica achter deze levensomstandigheid wordt al sinds mensenheugenis geprobeerd bloot te leggen. Een biertje in de zon? De geboorte van een kind? Het winnen van de loterij? Het geluid van een Lamborghini Aventador? Wat nou precies de codering is van deze gemoedstoestand blijft een lastig vraagstuk. Data-analyst, ingenieur en tegenwoordig Google topman Mo Gawdat doet een poging in zijn boek ‘De Logica Van Geluk, Ontdek De Formule’.

Lees meer
WAAROM GAMEN GOED VOOR JE IS ALS JE EEN DEVELOPER BENT

WAAROM GAMEN GOED VOOR JE IS ALS JE EEN DEVELOPER BENT

5 april 2018

“Stop nou eens met gamen, anders krijg je vierkante ogen”, “Je bent echt verslaafd aan dat spel”. Opmerkingen die gamers vast en zeker te horen krijgen. Bij obsessief gamen kunnen deze negatieve opmerkingen van je omgeving nog weleens kloppen, maar een gamer die met mate gamet, ondervindt dat toch vaak anders. Voor hen kunnen de gevolgen van gamen goed zijn voor de ontwikkeling. Wat?! Ja echt! Je traint je hersenen en je ontwikkelt skills die goed van pas zouden kunnen komen bij jouw carrière. De skills die je met gamen ontwikkelt, worden namelijk vaak gevraagd bij een functie als bijvoorbeeld developer. Laten we eens kijken naar de voordelen in plaats van de negatieve mening die velen erop nahouden. GAME ON!

Lees meer
RECRUITMENT EN DE COODER FORMULE

RECRUITMENT EN DE COODER FORMULE

30 maart 2018

Dagelijks worden mensen geconfronteerd met recruitment en dagelijks wijzen deze mensen de telefoontjes af. Recruitment heeft een slechte naam en dat snappen wij best als je ziet wat er soms gebeurt. Cv’s die worden voorgesteld zonder dat de kandidaat dit weet, belachelijke bedragen die achteraf gevraagd worden voor plaatsingen of niet kijken naar de wensen en behoeftes van de klant en/of kandidaat. Het is begrijpelijk dat recruitment in het negatieve daglicht staat wanneer je dit soort dingen hoort. Bij Cooder is dit exact wat we willen aanpakken. Geen verrassingen en verkooppraatjes meer, maar aandacht voor waar recruitment daadwerkelijk voor staat.

Lees meer
10X SOLLICITATIETIPS DIE ERVOOR ZORGEN DAT JIJ DIE JOB  BINNENSLEEPT

10X SOLLICITATIETIPS DIE ERVOOR ZORGEN DAT JIJ DIE JOB BINNENSLEEPT

21 maart 2018

Sollicitatietips waarmee jij iedereen inpakt binnen het bedrijf!


Tegenwoordig draait het allemaal om onderscheidend zijn. Zo ook bij solliciteren. Je moet opvallen, anders komt jouw cv met motivatiebrief op de grote stapel waar niemand meer naar kijkt. Jouw cv moet dus shinen! Maar wat nou als je vervolgens uitgenodigd wordt bij een gesprek? Hoe pak je dat gesprek aan? Lees hieronder 10 sollicitatietips die ervoor gaan zorgen dat die sollicitatie van het begin tot eind voor een goed resultaat zorgt, zodat jij straks het glas heft op een nieuwe job!

Lees meer
BIG DATA GEBRUIK MAAKT JOU EEN KONING

BIG DATA GEBRUIK MAAKT JOU EEN KONING

27 februari 2018

“Think outside the box.” Een quote die je vast en zeker al eens op de werkvloer hebt gehoord. Ergens is het nogal een cliché, maar dat wil niet zeggen dat de gedachte erachter geen waarde heeft. Het betekent dat je problemen benadert op een innovatieve manier, waardoor je op ideeën komt die je normaal gesproken nooit had bedacht. Big Data ondersteunt deze manier van denken. De informatie die je uit Big Data haalt zet je om in inzichten. Deze inzichten laten je buiten de lijntjes denken en gebruik je bij het conceptualiseren om je merk te optimaliseren. Neem een voorbeeld aan Spotify. Voor dit digitale bureau is het appeltje eitje om buiten de lijntjes te kleuren. In dit blog vind je drie inspirerende voorbeelden die jou laten zien waarom Big Data werkt.

Lees meer