Werk blijft veranderen. Waar moet je je voor klaarstomen?

Werk blijft veranderen. Waar moet je je voor klaarstomen?

21 november 2018

Op onze blog vind je verschillende artikelen over de toenemende digitalisering, informatisering en robotisering. Ook op het internet houdt het veel mensen bezig, want artikelen en onderzoeken schieten als paddenstoelen uit de grond. We leven in een continu veranderende wereld, waarbij ook de manier waarop wij werken verandert. Flexibilisering en fluïde organiseren zijn slechts voorbeelden die laten zien dat ons werk en onze werkomgeving er over tien jaar totaal anders uit gaan zien. Waar moet je je voor klaarstomen? Wat gaat er veranderen in ons werk?

Lees meer
Creativiteit zit in iedereen

Creativiteit zit in iedereen

19 november 2018

Wanneer je aan creativiteit denkt, schieten er waarschijnlijk mensen zoals Mozart, Da Vinci, Einstein, of andere grootheden in je gedachten. Ze werden allemaal beschouwd als ‘genieën’ vanwege hun unieke talenten die geleid hebben tot wereldwijde innovatie op hun vakgebied. Dit type creativiteit staat bekend als “Big C-creativiteit” en komt niet vaak voor in het dagelijks leven. Niet iedereen kan kunstwerken of muziek maken, wetenschappelijke theorieën in de wereld brengen of zoals Steve Jobs een evolutie van technologie teweegbrengen. Maar zit creativiteit niet in iedereen dan?

Lees meer
Hoe doe je meer in minder tijd?

Hoe doe je meer in minder tijd?

14 november 2018

Druk, het woord dat negen van de tien keer het antwoord is op de vraag: ‘Hoe gaat het?’. Tegenwoordig heeft iedereen het druk. Heel onlogisch als je je bedenkt dat ‘druk zijn’ een van de grootste en meest bekende oorzaken van stress is. Je zou denken dat we onze agenda dan wat minder vol willen plannen. Het gevoel te veel te moeten doen in te weinig tijd, zorgt voor frustraties, burn-outs en minder productiviteit. Jáwel, minder zelfs! We proberen allemaal onze 24 uur per dag zo vol mogelijk te proppen door zoveel mogelijk te doen. Heel ambitieus, maar het werkt averechts. Te veel dingen op je to-do-lijstje geeft jou juist een overweldigend gevoel, waardoor je aan niks meer toe komt. Daardoor krijg je minder af dan verwacht, is je productiviteit minder en krijg je last van stress. Daar moet verandering in komen! Hoe doe je meer in minder tijd?

Lees meer
Hoe haal je alles uit jouw baan?

Hoe haal je alles uit jouw baan?

9 november 2018

Wat is de reden dat jij elke ochtend uit je warme bed komt om door de regen naar je werk te gaan? Waarom doe je wat je doet en waar haal je de motivatie vandaan? De baankeuze is een van de belangrijkste keuzes die je kan maken. Waar baseer je deze keuzes eigenlijk op? Of misschien nog wel beter gesteld, waar zouden wij deze keuzes op moeten baseren om zoveel mogelijk voldoening uit ons werk te halen?

Lees meer
8 tips voor jouw eerste job interview

8 tips voor jouw eerste job interview

2 november 2018

Je bent uitgenodigd voor een gesprek! Gefeliciteerd! Dan begint alles bij een goede voorbereiding. De beste indruk kan je maken, als jij goed voorbereid bent! Elk gesprek is namelijk anders, maar met een goede voorbereiding stap jij het gesprek met vertrouwen in, en dat straalt zich uit naar je gesprekspartner. Op jouw cv staat je ervaring en skills, dus ga ervanuit dat jij jezelf en je persoonlijkheid moet verkopen. Pas je bij hetgeen wat zij zoeken? Past het bedrijf bij jou? Verdiep je hierin. Hoe? Dat schrijf ik in deze blog in 8 tips, zodat jouw eerste job interview appeltje eitje wordt.

Lees meer
Cloud security: Hoe kan het beter?

Cloud security: Hoe kan het beter?

26 oktober 2018

“Criminelen verdienen steeds meer geld aan ceo-fraude.” Dat stond met grote letters boven aan het artikel van Vincent Smit, redacteur economie van de NOS. Het artikel gaat over hoe criminelen zich voordoen als ceo van een organisatie en hiermee geld naar binnen trekken. Veel van de bedrijven die hier slachtoffer van zijn, zijn bedrijven die gebruik maken van cloud computing. Met een groeiende cloud en steeds slimmer wordende hackers vragen steeds meer organisaties zich af: hoe verbeter ik de cloud security tegen criminaliteit? Lees hieronder meer!

 

Lees meer
Bang voor verandering

Bang voor verandering

12 oktober 2018

We leven allemaal met bepaalde gewoontes, dezelfde routine en voorspelbare planningen. Iedereen gedraagt zich waar hij of zij zich goed bij voelt. We bevinden ons bijna allemaal in een bepaalde comfortzone, want dat voelt vertrouwd en veilig. Geen onverwachte dingen, geen nieuwe taken, maar ook weinig uitdagingen. De realisatie dat je meer kan en wil dan dat je nu aan het doen bent, komt zo nu en dan wel even bij je binnen. Maar waarom veranderen we dan niet? Waarom wordt die knoop niet doorgehakt en wordt de sprong in het diepe niet gewaagd?

Lees meer
Een goede work-life balance binnen jouw organisatie

Een goede work-life balance binnen jouw organisatie

3 oktober 2018

Het is niet gemakkelijk om in deze onvoorspelbare en snelle zakenwereld te zitten. We voelen veel druk. We willen van alles kunnen en alles wat we kunnen, moeten we perfect uitvoeren. Daarnaast zijn we steeds afhankelijker van technologie en social media, waardoor we het ook steeds moeilijker vinden om werk en privé gescheiden te houden. Langzaam maar zeker wordt het dan steeds lastiger om een goede work-life balance te bewaren. Ook voor werkgevers is het lastig om hier de juiste balans in te bieden, maar wel ontzettend belangrijk. Hoe pak jij, als werkgever, dit aan? Lees hieronder meer!

Lees meer
Meer vrouwen binnen IT, haalbaar of toch vergezocht?

Meer vrouwen binnen IT, haalbaar of toch vergezocht?

11 september 2018

Sinds vijftig jaar is er een duidelijke verandering gaande in de beroepsbevolking van de Westerse Wereld. Familieverantwoordelijkheden worden steeds eerlijker verdeeld tussen man en vrouw. Op de werkvloer zijn vrouwen nu eerder de norm dan een uitzondering. Er wordt gekozen om door te werken tijdens en na de zwangerschap, en in sommige gevallen worden vrouwen zelfs gesteund door hun partner om de rol van kostwinner op zich te nemen. Een gezin waarin mamma elke dag naar werk gaat en pappa thuisblijft. Als we dit lezen vinden we het normaal, maar zodra sommige het in de realiteit tegenkomen worden er vraagtekens bij gezet. Jammer, maar helaas zijn we onbewust zo geprogrammeerd om er iets van te vinden.

Lees meer
5x tips voor jouw salarisonderhandeling

5x tips voor jouw salarisonderhandeling

11 september 2018

Onderhandelen over je salaris blijft lastig. Je wil niet de verkeerde indruk wekken bij je werkgever, maar je wil wel voldoen aan je eigen eisen. Anders loop je de kans niet tevreden te zijn. Het is belangrijk dat je niet zomaar akkoord gaat met je eerste salarisaanbod. Het kan een groot verschil maken door wel te onderhandelen. Daarnaast laat je zien dat je zelfverzekerd bent, ook dat kan als positief worden ervaren. Lees hier 5 tips voor jouw salarisonderhandeling.

Lees meer