De Cooder formule

De Cooder formule

13 augustus 2018

Dagelijks worden mensen geconfronteerd met recruitment en worden er via berichtjes, mailtjes en telefoontjes afwijzingen gedaan. Zoals beschreven in deze blog, heeft recruitment een slecht imago en dat begrijpen wij best als je ziet wat er soms gebeurd. Cv’s die worden voorgesteld zonder dat de kandidaat dit weet, belachelijke bedragen die achteraf gevraagd worden voor plaatsingen of niet kijken naar de wensen en behoeftes van de klant en/of kandidaat. Logisch dat recruitment in het negatieve daglicht staat wanneer je dit hoort. Bij Cooder willen we dit juist veranderen. Geen verrassingen en verkooppraatjes meer, maar aandacht voor recruitment, en waar het daadwerkelijk voor staat. 

Lees meer
Waarom werken met een Business Consultant?

Waarom werken met een Business Consultant?

10 augustus 2018

Rondom de IT-recruitment speelt behoorlijk wat negativiteit. Weinig mensen durven nog het volste vertrouwen in recruiters te geven. Juist dát proberen wij bij Cooder aan te pakken. Het vertrouwen geven in een Business Consultant van Cooder kan juist leiden tot iets positiefs. Zij verdiepen zich in de markt, hun kandidaten en de klanten. De Business Consultants nemen namelijk liever iemand niet aan, dan dat er een verkeerde match wordt gemaakt. Niet in gesprek gaan met een van hen is een gemiste kans. Waarom? Dat lees je hier. Drie redenen waarom je met een Business Consultant in gesprek te gaan...

Lees meer
Cyber security zonder beveiliging?

Cyber security zonder beveiliging?

8 augustus 2018

Een kwaadwillende hacker kan tegenwoordig gemakkelijk chaos veroorzaken. In een onderzoek naar de beveiliging en mogelijkheden van hackers werd dat duidelijk. Het onderzoek werd uitgevoerd bij een leasemaatschappij. Door het internet en verschillende applicaties vielen ze de auto’s van de maatschappij aan. Het doel was om de deuren te openen en de auto’s te starten zonder een sleutel. Dat was mogelijk, maar daarnaast bleek nog veel meer mogelijk. Alle auto’s konden ze laten toeteren, ze konden de lichten aan en uit zetten of bij lagere snelheden de motor af laten slaan. Uiteindelijk bleek het zelfs mogelijk om de cruise control van een auto over te nemen of auto’s een noodstop te laten maken. Als kwaadwillende hackers dit zouden willen doen, zou de schade zowel in geld als in menselijk letsel niet te overzien zijn.

Lees meer
5x waarom AI nooit Business Consultants gaat vervangen

5x waarom AI nooit Business Consultants gaat vervangen

3 augustus 2018

Artificial Intelligence is hot! We zien het overal terug komen en ook in de recruitment wordt er veel over gesproken. Er is geen ontkomen meer aan. Artificial Intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie, zijn apparaten die reageren op data of impulsen uit hun omgeving, en op basis daarvan zelfstandig beslissingen nemen. Van elke keuze leren ze en kunnen ze steeds meer zelfstandig. AI heeft de manier van werken in veel markten al veranderd, zo ook voor Business Consultants. Maar is het mogelijk dat computers straks de Business Consultants gaan overnemen?

Lees meer
Tijd voor een nieuwe job?!

Tijd voor een nieuwe job?!

31 juli 2018

In de ochtend is opstaan moeilijk, op werk ben je niet vooruit te branden en je leeft voor het weekend. Het is wel duidelijk… Jij bent toe aan een nieuwe job. Dat kan aan verschillende factoren liggen. De uitdaging is eruit, de bedrijfscultuur past niet meer bij je of je bent simpelweg klaar voor een nieuwe stap. Het belangrijkste is om nu te achterhalen wat jij dan wel en niet wil. Je bent immers het grootste deel van je week met werk bezig. Om te bepalen wat belangrijk voor jou is, hebben wij de Maslow-piramide als voorbeeld genomen. Wat mis jij nu in je werk, wat je graag terug wil zien in je nieuwe job?

Lees meer
5 lessen die ik leerde van jobhoppen

5 lessen die ik leerde van jobhoppen

26 juli 2018

Jobhoppen is een Engels woord dat letterlijk vertaald kan worden met ‘baan-springen’. Het betekent dat iemand de ene naar de andere job heeft en veel wisselt van werkgever. Over het algemeen wordt dit niet als positief beschouwd, omdat bij sommige bedrijven een grote mate van loyaliteit gevraagd wordt. Een persoon die vaak van baan is gewisseld, zal dan niet bij een sollicitatie gekozen worden. Tegenwoordig zien mensen ook de positieve kant in van jobhoppen. Een werknemer kan bewust gekozen hebben voor het jobhoppen vanwege arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden of andere mogelijkheden bij een ander bedrijf.

Jobhoppen geeft namelijk ook inzichten in wat je wel en niet leuk vindt, in welke omgeving je het snelste leert en waar je jezelf in wil ontwikkelen. Als je om de drie of vier jaar wisselt van job, doe je veel ervaring op. Zo ontdek je wat jij zoekt, en wat goed bij je past. De ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn verschillende werkgevers wil ik graag met jullie delen. Vijf lessen die ik vanaf nu altijd meedraag in het werk wat ik uitvoer.

Lees meer
Drie belangrijke karaktereigenschappen in sales

Drie belangrijke karaktereigenschappen in sales

24 juli 2018

“Als Sarah op een festival staat kijkt ze altijd de kat uit de boom, terwijl Daan met zijn open houding binnen vijf minuten al tien nieuwe vrienden heeft gemaakt.” Zo is er over iedereen wel wat te zeggen. Er zijn honderden woorden waarmee je jouw vrienden kunt karakteriseren, omdat er talloze manieren zijn om een karakter te omschrijven. Waarschijnlijk ben je daar zoveel mee bezig omdat je het belangrijk vindt jezelf te onderscheiden. Maar hoe doe je dat? En waarom duiden jouw karaktereigenschappen op succes?

Lees meer
Afgestudeerd, en wat nu?

Afgestudeerd, en wat nu?

13 juli 2018

Gefeliciteerd met je diploma! Dit is hét moment waar je de afgelopen 3 á 4 jaar naar toe hebt gewerkt. Zeg maar dag tegen tentamens, papers en klaslokalen. Nooit meer naar de hogeschool of universiteit. Hier ben je vanaf! Helaas ook geen ov-chipkaart, studentenkorting, en ome DUO meer. Het leven zal ineens een flink stuk duurder worden... daarom is het tijd om aan het werk te gaan. Maar wie wordt jouw eerste échte werkgever?

Lees meer
YES! De dreamjob is binnen! Waar moet je op letten?

YES! De dreamjob is binnen! Waar moet je op letten?

10 juli 2018

Je werd net gebeld en kreeg te horen dat je de aanbieding krijgt bij het bedrijf dat jij zo graag wilde! Tijdens je vreugdedansje bedacht jij je ineens 'en nu?'. Natuurlijk heb je al eens een arbeidsovereenkomst van een bijbaantje getekend in het verleden, maar waar moet je nu daadwerkelijk opletten wanneer je tekent? En hoe stap ik mijn eerste echte 'grote mensen job' in? In deze blog tips die je helpen bij de eerste stappen richting je nieuwe job. 

Lees meer
Werkplezier zoals op je eerste werkdag, zo doe je dat!

Werkplezier zoals op je eerste werkdag, zo doe je dat!

10 juli 2018

Jouw eerste werkdag: spannend, leuk en uitdagend. Je start die dag goed en energievol, want je gaat beginnen met een nieuw hoofdstuk. Maar hoe meer hoofdstukken er komen en hoe langer je er werkt, hoe minder spannend het allemaal lijkt te worden. Dat is niet gek, want het werkplezier is minder geworden. Het gevoel van spanning verdwijnt en de sleur komt naar boven. Zonde als je eigenlijk nog steeds doet wat je leuk vindt! Check deze tips om je job weer een beetje kleur te geven.

Lees meer